Deti budú opäť maľovať s Čokoládovou hviezdičkou radosti

07.10.2004 Celý región

Bratislava 5. októbra 2004 – Dnes odštartoval už 7. ročník charitatívneho projektu spoločnosti Nestlé s názvom Čokoládová hviezdička radosti. Do dobroč...
Bratislava 5. októbra 2004 – Dnes odštartoval už 7. ročník charitatívneho projektu spoločnosti Nestlé s názvom Čokoládová hviezdička radosti. Do dobročinného projektu sa aj tento rok môže zapojiť každé dieťa tým, že namaľuje obrázok na tému „ Moja vianočná pohľadnica“ . Z prác malých umelcov, ktoré budú odoslané do 10. novembra 2004 na adresu organizátora projektu - Nestlé Slovensko, s.r.o. , bude pripravená výstava v nákupnom centre Aupark v Bratislave a internetová výstava na webových stránkach www.nestle.sk.

Patrónka projektu Patrícia Jariabková vyberie päť obrázkov, z ktorých sa stanú ozajstné vianočné pohľadnice. Výťažok z ich predaja použije občianske združenie „ Úsmev ako dar“ , v prospech detí z detských domovov.

* * * * *

Čokoládová hviezdička radosti je charitatívny projekt, ktorý usporadúva už 7. rok spoločnosť Nestlé Slovensko, s.r.o. , pre deti z detských domovov z celej Slovenskej republiky. Viac ako tritisícpäťsto detí tak dostane vianočný darček v podobe balíčka čokolády a cukroviniek. Už niekoľko rokov je súčasťou projektu aj vianočná výtvarná prehliadka „ Maľovanie s Čokoládovou hviezdičkou radosti“ , prostredníctvom ktorej sa do dobročinného projektu môže zapojiť každé dieťa. Pre tento ročník maľovania bola zvolená téma „ Moja vianočná pohľadnica“ .

Pavel Novák, zástupca spoločnosti Nestlé, hovorí: „ Maľovanie s Čokoládovou hviezdičkou je tzv. „ súťaž naopak “ . V bežných súťažiach deti maľujú, aby tí najlepší niečo vyhrali. Zmyslom „ Maľovania s Čokoládovou hviezdičkou“ je urobiť niečo pre iných bez očakávania atraktívnej odmeny. Som veľmi rád, že tomu deti od predškolákov až po teenagerov rozumejú a pre projekt každoročne namaľujú tisíce prác. Z listov, ktoré dostávame, je zrejmé, že „ Maľovanie“ a s tým súvisiaca dobročinnosť, solidarita a odstraňovanie predsudkov sú témy, o ktorých debatujú celé triedy. A to je tiež jedným zo zámerov projektu.

Na patrónku projektu Patríciu Jariabkovú bude opäť čakať ťažká úloha. Z prác detí z celej Slovenskej republiky, bude musieť vybrať tie, ktoré sa stanú predlohou pre 100 tisíc kusov vianočne ladených pohľadníc. Spoločnosť Nestlé Slovensko, s.r.o. , tento náklad daruje občianskemu združeniu priateľov detí z detských domovov „ Úsmev ako dar“ . Výťažok z ich predaja poputuje na pomoc deťom v detských domovoch.

Patrícia Jariabková, patrónka projektu, hovorí:
„ Každý rok sa teším na krásne detské dielka, ale musím priznať, že vybrať len päť obrázkov, je neuveriteľne ťažká úloha. Za tých niekoľko rokov som sa presvedčila, že projekt skutočne prináša radosť priamo tým najmenším a preto je pre mňa cťou byť jeho patrónkou.

VÝSTAVA DETSKÝCH PRÁC PRE VEREJNOSŤ
Tohtoročná výstava detských prác bude pre verejnosť sprístupnená od 14. decembra 2004 do 6. januára 2005 v nákupnom centre Aupark, Einsteinova ul. 18, Bratislava. Výtvarné práce budú predstavené aj na oficiálnych internetových stránkach spoločnosti Nestlé Slovensko, s.r.o. , www.nestle.sk.

PODMIENKY ÚČASTI
Svoje výtvarné práce môže do prehliadky poslať každé dieťa. Je dôležité, aby bolo každé dielo na zadnej strane čitateľne označené celým menom autora, vekom a adresou bydliska alebo školy. Pred odoslaním je potrebné obrázky dobre zabaliť, aby sa cestou nepoškodili a odoslať ich na adresu:
Nestlé Slovensko, s. r. o. , P. O. Box 109, 971 27 Prievidza.

Prehliadka je nesúťažná, je založená na dobrovoľnej účasti každého detského autora a nebude spojená s vecnými ani finančnými cenami. Z technických dôvodov nie je možné zasielať práce späť.

ROZVOZ VIANOČNÝCH DARČEKOVÝCH BALÍČKOV
Ďalšou fázou projektu Čokoládová hviezdička radosti bude rozvoz sladkých balíčkov pre viac ako 8 500 detí z detských domovov v Slovenskej i v Českej republike. Dodávkové autá z „ čokoládového mestečka“ sa rozbehnú začiatkom decembra a kým rozvezú viac ako 8,5 ton sladkostí, najazdia viac ako 15 000 km, . Rozvoz bude odštartovaný súčasne s otvorením výstavy detských výtvarných prác a s predstavením nových víťazných pohľadníc projektu na samostatnej tlačovej konferencii.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapoja do tohto dobročinného projektu pre deti.

Nestlé

Medzinárodná potravinárska spoločnosť Nestlé, s ústredím vo Švajčiarsku, vstúpila do slovenského potravinárstva ako strategický investor v roku 1992, keď získala podnik na dehydratované potravinárske výrobky Carpathia Prievidza - podnik s tradíciou od roku 1875. V priebehu 90. rokov sa z podniku Nestlé v Prievidzi stal moderný výrobca a exportér širokého sortimentu dehydratovaných polievok, bujónov, omáčok a dochucovadiel špičkovej kvality so značkami MAGGI a CARPATHIA.

Okrem širokého sortimentu kulinárskych výrobkov uvádza Nestlé Slovensko, s.r.o. na trh cukrovinky pod značkami Orion, Deli, Bon Pari, JoJo, Lentilky, Kofila, Gaštany, Hašlerky, Modré z neba a KIT-KAT. Významné miesto v sortimente Nestlé zaujímajú špičkové potravinárske výrobky - rozpustné kávy a kávové špeciality Nescafé, raňajkové cereálie a kojenecká výživa Nestlé; krmivá pre domáce zvieratá Friskies a Darling. Integráciou s firmou Schöller vstúpila spoločnosť Nestlé na Slovensku i na trh zmrzliny pod značkou Nestlé Schöller.

Viac informácií nájdete na webových stránkach www.nestle.sk.
 

Vyberte región

mark